Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام  محمدهادی منصوری عضو هیات علمی و مدیر گروه معارف قرآن و حدیث دانشگاه معارف اسلامی در گفتگو با خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب با اشاره به عید سعید فطر بیان کرد: عید فطر عید مشترک همه مسلمانان، پایانی نورانی و "ختامه مسک" برای ماه مبارک رمضان است؛ در این روز مبارک، مسلمانان پس از یک ماه ضیافت الهی و عمل به دستور «فمن شهد منکم الشهر فلیصمه» با نیت های خالص و از روی اشتیاق آماده برگزاری جشن بزرگی می شوند که خدای سبحان برای رسول الله صلی الله علیه و آله و پیروانش مهیا نمود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: شب عید فطر بر پایه فرموده پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله «لیلة الجوائز» نام دارد، خدای سبحان پاداش عمل کنندگان به دین اسلام را بدون حساب و شمارش عطا می­فرماید.

عضو هیات علمی و مدیر گروه معارف قرآن و حدیث دانشگاه معارف اسلامی، تصریح کرد: یکی از مهم ترین آثار و برکات عید سعید فطر، وحدت آفرین بودن این رویداد بزرگ جهانی است که بر پایه دستورات دین مسلمانان در روز عید، مناسک و اعمالی را انجام می دهند، هر یک عاملی برای اتحاد و همدلی مذاهب مختلف اسلامی است.

وی ادامه داد: با دقت در این گونه اعمال اهمیت و تأکید دین اسلام بر امت واحده بودن آشکار می­گردد؛ در روایتی از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله آمده است که در روز عید فطر ملائکه الهی از سوی خدا به زمین گسیل داده می­شوند و به مسلمانان اینگونه خطاب می­کنند که: اى امّت محمّد! به سوى پروردگار کریم بیرون شوید که او پاداش فراوان دهد و گناهان بزرگ را بیامرزد ... . و خدا مى‏ فرماید: اى بندگان من! از من بخواهید که به عزت و جلال خودم سوگند که امروز در این اجتماع خویش، هر چه براى دنیا وآخرت خود بخواهید عطا مى‏ کنم. (امالی شیخ مفید، ص 232)

وی عنوان کرد: از مطالعه تاریخ اسلام دانسته می­شود سنت پیامبر صلی الله علیه و آله در روز عید فطر بر تشکیل اجتماع امت اسلامی دلالت دارد؛ از این رو بنابر منابع شیعی و اهل سنت، پیامبر در چنین روزی، نماز عید را در مسجد و زیر سقف نمی­خواندند، بلکه به فضای باز می­آمدند و جمعیت مسلمانان با حضرت همراه می­ شدند.

وی اظهار داشت: اقامه نماز در روز عید جلوه باشکوهی از وحدت مردان و زنان مسلمان به نمایش می­گذارد. در چنین یوم الله با عظمتی است که همه رو به قبله واحد و در تبعیت از پیامبری واحد، حمد و ثنای الهی را به جای می­آورند و بر آستان دوست سر به سجده می­نهند.

حجت الاسلام منصوری، اذعان داشت: بیشتر مفسران شیعه و سنی معتقدند بر اساس آیه «وَ لِتُكَبِّرُوا اللَّهَ عَلى‏ ما هَداكُمْ وَ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُون»‏ (بقره: 185)، مراد از «لتکبروا الله» تکبیر گفتن بعد از ماه رمضان است، این مهم در شب و روز عید فطر از سوی مسلمانان جهان انجام می شود، یکی از اسرار این دستور الهی همان اتحاد و وحدت است.

وی اضافه کرد: در حقیقت با اعلان این شعار، بر اصل توحید که اولین اصل از اصول دین همه ادیان آسمانی و دین اسلام است تأکید می شود و تکرار این شعار بعد از نمازهای شب و روز عید فطر، دعوتی است بر اعتصام بحبل الله که رمز نجات و پیروزی اسلام بر کفر است، از این رو در آیه 64 سوره آل عمران آمده است: «تَعَالَوْاْ إِلىَ‏ كَلِمَةٍ سَوَاءِ  بَيْنَنَا وَ بَيْنَكمُ‏ أَلَّا نَعْبُدَ إِلَّا اللَّهَ وَ لَا نُشرْكَ بِهِ شَيْئا».

وی در پایان تاکید کرد: همانگونه که مسلمانان و مظلومان جهان در روز قدس که جمعه آخر ماه مبارک رمضان است ندای وحدت سر می­دهند،  اجتماع مسلمانان در نماز عید فطر نیز می­تواند عامل جلوگیری از تفرقه در میان امت های اسلامی و اتحاد آنها در برابر مستکبران جهان باشد.
 

انتهای پیام/
 
 
 

منبع: تقریب

کلیدواژه: رمضان1400 صلی الله علیه و آله روز عید فطر روز عید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۸۶۴۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای نخستین‌بار؛ انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری+عکس

امام خمینی(ره) در اردیبهشت 1323 مطلبی را در دفترچه یادداشت‌های آقای وزیری مکتوب کرد که امروزه به عنوان قدیمی‌ترین متن مبارزاتی ایشان از آن یاد می‌شود و به نامه قیام لله مشهور است 30 سال پس از نگارش این متن توسط امام خمینی، آیت‌الله سید علی خامنه‌ای نیز در تاریخ 1353/1/17 دست خطی را در این دفتر مرقوم می‌کنند که برای نخستین بار توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر می‌شود.

به گزارش مشرق، مرکز اسناد انقلاب اسلامی نوشت: در این مکتوبه که پس از تبعید رضا خان و در ابتدای سلطنت محمدرضا پهلوی نگارش شده است امام با مهیا دانستن شرایط برای قیام اسلامی از حق طلبان درخواست می کند که منافع شخصی را رها کنند و به فکر حرکت اصلاحی به منظور اعاده اسلام باشند.یکی از نکات بسیار مهم این نامه امتزاج دقایق عارفانه و آیات قرآنی به منظور انعکاس وظیفه کنشگری عموم و خواص است. از آغاز که با استناد به آیه "قُلْ اِنَّما اَعِظُکُم بِواحِدَةٍ أنْ تَقُومُوا لله مَثنی وَ فُرادی" کلام پی گرفته می‌شود و با حکایت مبارزات پیامبران ادامه پیدا می کند و درنهایت با استناد به آیه " وَ مَنْ یَخْرُجْ مِنْ بَیْتِهِ مُهاجِراً اِلَی الله ِ وَ‌‎ ‎‌رَسولِهِ ثُمَّ یُدرِکْهُ الْمَوتُ فَقَد وَقَعَ أَجْرُهُ عَلَی الله" سخن پایان می پذیرد.

۳۰ سال پس از نگارش این متن توسط امام خمینی در تاریخ ۱۳۵۳/۱/۱۷ آیت‌الله سید علی خامنه‌ای نیز دست خطی را در این دفتر مرقوم می کنند که امروز برای نخستین بار توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر می شود.آیت‌الله خامنه‌ای نیز در یادداشت خود با استناد به آیه " وَإِذْ أَخَذَ اللَّهُ مِیثَاقَ الَّذِینَ أُوتُوا الْکِتَابَ لَتُبَیِّنُنَّهُ لِلنَّاسِ وَلَا تَکْتُمُونَهُ فَنَبَذُوهُ وَرَاءَ ظُهُورِهِمْ وَاشْتَرَوْا بِهِ ثَمَنًا قَلِیلًا" از عدم کنشگری متولیان امور دینی و عموم امت اسلامی در قیام برای تحقق اسلام گله کرده و آمدن روزی را آرزو دارد که با کنار رفتن مکاتب مادی و سست پایه، اسلام به عنوان برنامه زندگی و بنیان اساسی نظام اجتماعی به کار گرفته شود. متن کامل این نامه بدین شرح است:«زیارت گنجینه گرانبهائی از کتاب و نوشته ی اسلامی که محصول کوششی ارجمند است بیننده را به یاد اقیانوس بیکران فرهنگ عمیق و غنی و عریق اسلام عزیز می افکند که در روزگار ترکتازی افکار و مکاتب و فرهنگهای سست و بی پایه ی بشری و در عهدی که پوشالی ترین بنیانهای فکری را در فکر و دل جهانیان مرتبت‌ها و پایگاه‌هاست همچنان و همچنان در عزلتخانه ی کتابها و کتابخانه ها زندانی است و در محوطه ئی بسی دور از زندگی و عمل پیروان اسلامی، تبعیدی. و متولیان و منادیان و مدعیانش را چیزی که کمتر به خاطر است و بیشتر در نسیان، رسالت و مسئولیت و تعهد خطیری است که قرآن و اسلام بدوش آنان نهاده که: و اذ اخذ الذین اوتو الکتاب لتبیننه للناس و لا تکتمونه .... به امید آن روز که امت عظیم اسلام، قرآن و اسلام را همچون برنامه ی زندگی و بنیان اساسی نظام اجتماعی به کار گیرند... به امید بیداری ها و درس گیری ها... به امید تجلی حماسه ی اسلام و تشیع در زادگاه و پرورشگاه اسلام و تشیع در روز دوشنبه ۱۲ ربیع الاول هزار سیصد و نود و چهار هجری قمریدر حضرت مؤسس عالیقدر کتابخانه ادوم الله برکات وجوده الشریف نگاشته آمد۵۳/۱/۱۷سید علی خامنه‌ای »

دیگر خبرها

  • سلامی: رسالت نیروی قدس پرکردن موارد نفوذ دشمن بین مسلمانان است
  • کشتی گیر آمریکایی: بسیاری از دانشجویان آمریکایی به اسلام گرویدند
  • دنیای اسلام در تصمیم‌گیری مشترک، خلاء بزرگ دارد | حج امسال به صورت ویژه حج برائت است | جمهوری اسلامی منتظر دیگران نمی‌ماند
  • حج امسال، حج برائت از دشمن جنایتکار صهیونیستی و حامیانش/حجاج باید بتوانند منطق قرآنی برائت ابراهیمی را برجسته‌تر از همیشه نشان دهند / یاد خدا و وحدت؛ دو عنصر اصلی حج
  • حج امسال حج برائت از دشمن جنایتکار صهیونیستی و حامیانش/حجاج باید بتوانند منطق قرآنی برائت ابراهیمی را برجسته‌تر از همیشه نشان دهند/یاد خدا و وحدت؛ دو عنصر اصلی حج
  • برای نخستین‌بار؛ انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری+عکس
  • زائری از پرو
  • مسئله فلسطین، چالش مشترک جهان اسلام است
  • سیره و روش امام صادق(ع) تعامل با اهل سنت بود
  • مرجعیت علمی امام صادق (ع) انحراف را به حداقل رساند