Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@19:52:20 GMT

عید سعید فطر؛ جشن رستگاری و بندگی

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۹۱۵۷۰

عید سعید فطر؛ جشن رستگاری و بندگی

ایسنا/کردستان اگر پایان روز با شب است و سلام با خداحافظی، تولد با مرگ، حج با قربان، پایان رمضان نیز عید فطر است، روزی که استغفارها و دعاها و اشک‌ها به بار می‌نشیند و جوهر وجودی انسان ناب می‌گردد تا آغاز شود راه جدیدی برای بندگی.

چه دلگیر است طنین نوای الوداع الوداع از گلدسته‌های مساجد شهر وقتی که می‌دانی می‌رود ماه خوب بندگی، ماه مهربانی، دقیقه‌های زیبای سحری، لحظه‌های ناب افطار و شب‌های زیبای قدر و چه خوش است شنیدن نوایی که ما را فرامیخواند به عید وصال و مهربانی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عید فطر عید پیروزی ایمان، عید غلبه انسان بر شیطان، عید شکست نفس اماره و عید رسیدن به دعاها و وصال‌ها است، آری عید فطر آغاز راهی است برای بندگی.

عید فطر در کردستان

هرساله با نزدیک شدن به عید سعید فطر ولوله‌ای در شهر برپا بود، خانواده‌ها در تکاپو بودند تا همگی از دختر و پسر گرفته تا عروس و دامادها و نوه‌ها و نتیجه‌ها دور یک سفره در منزل بزرگ خانواده جمع شوند و این عید مبارک را در کنار یکدیگر جشن بگیرند.

چه مظلومند کودکان امروز، یادم می‌آید کودک که بودیم از هر فرصتی برای گرفتن عیدی از بزرگترها استفاده می‌کردیم، فرقی هم نداشت چه سال نو باشد چه عید قربان یا جشن رمضان از هر فرصتی استفاده می‌کردیم برای پر کردن قلک‌هایمان و چه لذتی داشت جمع‌های خانوادگی؛ اما کودکان امروز به دلیل کرونا نه تنها محروم از لذت عیدی هستند که با دورهمی‌های روز عید هم غریبه‌اند.

تا قبل از کرونا، وقتی صحبت از عید سعید فطر می‌شد، روزی بود برای وصال، روزی برای سروسامان دادن به زوج‌های جوان تا در این روز مبارک زندگی مشترک خود را شروع کنند و چه عشق‌هایی که در تاریخ در روز عید فطر به وصل رسیده است؛ کردستانی‌ها عادتشان این است، عادت دارند وصال‌ها را با روزهای مبارک گره بزنند.

در روز عید فطر، مادر خانواده صبح زود بساط قرمه‌سبزی را بار می‌گذارد تا موقع آمدن فرزندان و عروس و دامادها و نوه‌هایشان خوب جا بیفتد.

اما در گذشته رسم بر این بوده است که غذای روز عید یا همان قرمه‌سبزی در همان اوایل صبح و به جای صبحانه صرف می‌شد و این رسم هم‌اکنون در روستاهای استان پابرجا است.

در روز عید سعید فطر مردم این استان صبح زود به همراه خانواده برای خواندن نماز عید به مساجد محله خود می‌روند و بعد از خواندن نماز عید به دیدار اقوام رفته و از آن‌ها طلب حلالیت می‌کنند.

«نوجشن» از دیگر آیین‌های ویژه عید سعید فطر در کردستان است و یکی از آن رسم و رسوماتی است که هنوزم که هنوز است در کردستان پابرجاست، به این شیوه که چنانچه یکی از اقوام و یا اهل محل در یک سال گذشته عزیزی را از دست داده باشد، اهل محل به صورت دست جمعی و یا همراه با خانواده به دیدار بازماندگان می‌روند تا عید را به آن‌ها تبریک و فاتحه‌ای برای آن مرحوم قرائت کنند.

یکی دیگر از آیین های عید سعید فطر در کردستان پرداخت زکات فطره است که کُردها به آن فتره یا سه‌رفتره می‌گویند، میزان زکات فطره هر سال توسط شورای افتای کردستان تعیین و اعلام می‌شود و کردستانی‌ها بر اساس آن زکات فطره خود را به مسجد محل و یا نیازمندانی که در اطرافشان وجود دارند پرداخت می‌کنند.

دید و بازدیدهای عید سعید فطر در کردستان حتی تا روز بعد از آن نیز ادامه دارد و مردم محله و فامیل‌های دور و نزدیک برای طلب حلالیت به یکدیگر سرمی‌زنند.

این دومین عید سعید فطری است که کرونا بساط عید دیدنی و شادی و دورهمی‌ها را برچیده است و دیگر از آن رسم و رسومات زیبای عید در این روز مبارک خبری نیست.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: عید سعید فطر استانی فرهنگی و هنری عید فطر در کردستان عید سعید فطر روز عید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۹۱۵۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک شهر می‌تواند سعید عزت‌اللهی را پرسپولیسی کند؟ بعید است!

آفتاب‌‌نیوز :

در خبر‌ها داشتیم که باشگاه پرسپولیس به پشتوانه بانک شهر اسپانسر اصلی خود در تلاش است که فصل آینده سعید عزت‌اللهی را قرمزپوش کند.

تابستان سال گذشته، یحیی گل‌محمدی اسم عزت‌اللهی را در صدر لیست خرید خود قرار داد، اما داشتن قرارداد با وایله دانمارک اجازه این جابه‌جایی را نداد. عزت اللهی نیز به امارات رفته و به عضویت شباب الاهلی پیوست. او در لیگ امارات هم بازی‌های خوب و قابل‌قبولی انجام داده و بعید است قراردادش تمدید نشود یا این‌که تیم دیگری در این کشور برای ادامه فوتبال خود پیدا نکند؛ بنابراین خرید سعید عزت‌اللهی بیش از یک میلیون دلار برای باشگاه پرسپولیس آب می‌خورد که مبلغ نسبتا سنگینی است.

تابستان گذشته دو باشگاه پرسپولیس و استقلال در حالی برای خرید عزت‌اللهی با هم رقابت می‌کردند که گفته می‌شد می‌توانند با کمی صبر به شکلی منطقی او را خریداری کنند! در شرایطی که هافبک ملی‌پوش تیم وایله، فقط نیم‌فصل دیگر با باشگاه دانمارکی قرارداد داشت، هر دو باشگاه پرسپولیس و استقلال در تلاش بودند که او را در پنجره نقل و انتقالاتی تابستان به خدمت بگیرند.

در آن مقطع اعداد متفاوتی برای مبلغ رضایتنامه عزت اللهی منتشر شد. از ۴۰۰-۵۰۰ هزار دلار تا ۶۰۰ و ۸۰۰ و در ادامه هم که مبلغ یک میلیون دلار شنیده شد. ارقامی که بالا رفتنش یک دلیل بیشتر نداشت؛ رقابت بیهوده استقلال - پرسپولیس و دندان طمع باشگاه دانمارکی!

باشگاه وایله به خوبی می‌دانست که عزت‌اللهی پیشنهاد جدی از تیم‌های خوب اروپایی ندارد و اگر می‌خواهد سود خوبی ببرد، باید او را به تیم‌های حاشیه خلیج فارس بفروشد. از طرفی آن‌ها می‌دانستند که اگر سر مبلغ رضایتنامه کوتاه نیایند و عزت‌اللهی در دانمارک بماند، در نیم‌فصل یک شیلینگ هم گیرشان نمی‌آید و سعید بازیکن آزاد خواهد بود. این برگ برنده‌ای بود که هم خود عزت‌اللهی و هم باشگاه‌های خواهان او می‌توانستند در مذاکرات از آن استفاده کنند. اما ماجرا برعکس شد.

باشگاه دانمارکی زمانی که پی برد چند تیم ایرانی به دنبال خرید سعید هستند مبلغ را بالا برد تا بتواند به حداکثر سود ممکن برسد. در این بین تنها راه چاره عقب‌نشینی دو باشگاه پرسپولیس و استقلال بود تا باشگاه دانمارکی مجبور به فروش او شود. چرا که آن‌ها نتوانسته بودند عزت‌اللهی را به تمدید قرارداد راضی کنند و اگر او را نمی‌فروختند سعید می‌توانست آزادانه و بدون پرداخت هیچ پولی در نیم‌فصل جدا شود. عجیب آن که در اسفندماه سال گذشته سعید عزت‌الهی هافبک وایله بولدکلاب دانمارک پس از توافق با مدیران این باشگاه راهی امارات شد تا قرارداد رسمی با شباب الاهلی امارات ببندد.

آن‌چه در بالا بدان پرداخته شد از این بابت بود که چند سالی می‌شود دو باشگاه پرطرفدار پایتخت روی سعید عزت‌اللهی مانور و برای او بازارگرمی می‌کنند درحالی که این ستاره خوش‌اخلاق و ملی‌پوش تمایلی به بازگشت به ایران حداقل در این سن و سال ندارد! استقلال و پرسپولیس بر سر خرید سعید عزت‌اللهی رقابت می‌کنند، اما او سر از قطر و امارات درمی‌آورد! بنابراین پیش‌بینی می‌شود این مرتبه نیز سعید عزت‌اللهی به پیشنهاد پرسپولیس پاسخ منفی داده و به فوتبالش در امارات، قطر یا دانمارک ادامه دهد.

ظریفی می‌گفت سعید عزت‌اللهی آن‌قدر خارج از کشور توپ می‌زند که در دوران بازنشستگی احتمالا به ملوان تیم زادگاهش بازخواهد گشت!

منبع: خبر ورزشی

دیگر خبرها

  • رستگاری ورزشگاه خرم‌آباد به‌وقت دولت سیزدهم
  • خداوند برای انسان‌ها رستگاری می‌خواهد
  • دستمزد نجومی سعید آقاخانی ؛ شایعه یا واقعیت
  • تساوی در سیرجان؛ زور گل‌گهر و شمس‌آذر به هم نرسید
  • یادواره ۵۸ شهید روحانی و طلبه در شاهرود
  • واکنش تهیه کننده نون خ به دستمزد نجومی سعید آقاخانی
  • بمب نقل و انتقالات پرسپولیس از امارات می‌آید
  • دستمزد نجومی سعید آقاخانی واقعیت دارد؟
  • بانک شهر می‌تواند سعید عزت‌اللهی را پرسپولیسی کند؟ بعید است!
  • شمس‌آذر و فرصت خلق‌‌شگفتی در سیرجان!