Web Analytics Made Easy - Statcounter

همدانی ها پس از یک ماه روزه داری و همزمان با عید سعید فطر در فضای باز و رعایت دستور العمل های بهداشتی در نماز پرشکوه عید فطر شرکت کرده و اوج عبودیت و بندگی را به نمایش گذاشتند.

خبرگزاری شبستان- همدان-  عید فطر یکی از دو عید بزرگ در سنت اسلامی است که درباره آن احادیث و روایات بیشمار وارد شده است. مسلمانان روزه دار که ماه رمضان را به روزه داری به پا داشته و از خوردن و آشامیدن و بسیاری از کارهای مباح دیگر امتناع ورزیده‌اند، اکنون پس از گذشت ماه رمضان در نخستین روز ماه شوال اجر و پاداش خود را از خداوند می‌طلبند، اجر و پاداشی که خداوند به آنان وعده داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

روز اول ماه شوال را بدین سبب عید فطر خوانده‌اند که در این روز، امر امساک و صوم از خوردن و آشامیدن برداشته شده و رخصت داده شد که مؤمنان در روز افطار کنند؛ ابتدای خوردن و آشامیدن را افطار می‌نامند و از این رو است که پس از اتمام روز و هنگامی که مغرب شرعی در روزهای ماه رمضان، شروع می‌شود انسان افطار می‌کند یعنی اجازه خوردن پس از امساک از خوردن به او داده می‌شود.

 

«فطر» به معناي گشودن و باز كردن است و افطار هم كه ما مي‌گوييم به اين معني است كه روزه خود را باز كنيم و به معناي خارج شدن از وضعيت قبلي و ورود به حالت جديدي است و خداوند متعال كه « فاطرالسماوات و الارض» است يعني اين‌كه وي آسمان‌ها و زمين را از عدم به وجود آورده است. 

همدانی ها پس از یک ماه بندگی و عبودیت با حضور پرشور خود در نماز عید سعید فطر آمده بودند تا پیوندی دوباره با ذات اقدس الهی بسته و نشان دهند که برکات ماه مبارک رمضان در زندگی آنان اثرگذار بوده است..

از ساعات اولیه صبح روز عید، مکان های اقامه نماز عید سعید فطر شاهد حضور پرشور و باصلابت مردم بود.،حضور نوجوانان و جوانان در نماز عید سعید فطر یکی از ویژگی های بارز این مراسم بود.

 

یکی از نمازگزاران جوان حاضر در نماز عید سعید فطر در گفت و گو با خبرنگار شبستان گفت:  انسان پس از یک ماه روزه داری، حال خوش و غیر قابل توصیفی برای حضور در نماز عید سعید فطر دارد.

 

زهرا حسینی افزود: امروز شاهد هستیم که تمام اقشار و طبقات مردم اعم از پیر و جوان، زن و مرد در نماز عید شرکت کرده و با خدای خود راز و نیاز کردند.

 

وی ادامه داد: نماز عید سعید فطر یک تجدید عهد و پیمان دوباره با خداوند متعال است و انسان با حضور در این مراسم نشان می دهد که علاقه مند به حفظ برکات ماه مبارک رمضان در زندگی خود است.

 

وی اظهار كرد: عيد فطر براي مسلماناني كه روزه گرفته‌اند روز بزرگي، مقدس و خوبي است و در روايات ما نيز وارد شده است پيامبر اكرم(ص) فرموده‌اند: « روزه‌دار دو وقت خوشحالي دارد، يكي زماني است كه وي روزه خود را افطار مي‌كند زيرا اين نشان از موفقيت در انجام عبادت دارد و ديگري اين‌كه در روز عيد فطر خوشحال است.

 

 

عید فطر روز عیدی گرفتن از خداوند متعال است

 

حجت‌الاسلام و‌المسلمین «سید مرتضی حسنی حلم»، در مورد نماز عید فطر گفت: یکی از سنت‌های حسنه در روز عید سعید فطر، اقامه نماز عید فطر است که هر ساله نیز این فریضه الهی در استان و شهر همدان اجرا می‌شود.

رئیس ستاد اقامه نماز استان همدان  با بیان اینکه امسال نیز همچون سنوات قبل نماز عید فطر با حضور پرشور امت خداجوی شهر همدان برگزار شد، افزود: نماز عید سعید فطر با حضور پرشور مردم در فضای باز مساجد و پیاده راه خیابان اکباتان همدان اقامه شد.

وی اضافه کرد:نماز عيد فطر اجتماع عمومي مردم است كه مسلمانان در آن قدرت، وحدت و عظمت خود را به نمايش مي‌گذارند. وي ادامه داد: مهمتر از آن اعمال جانبي فردي است كه براي افراد قرار داده شده است كه تاثيرات اجتماعي فراواني نيز دارد كه از جمله آن مي‌توان به زكات فطره اشاره كرد كه در عين حال كه از نظر كميت چنان مقدار زيادي نيست اما به خاطر این  بسيار ار زشمند است  که به فقرا کمک می شود و اين يكي از راه‌هاي درمان بعضي از دردهاي اجتماعي است كه ما شاهد آن هستيم و براي دستگيري از فقرا، بينوايان و گرفتاران خيلي ارزشمند است.

وی اظهار داشت: نماز عید سعید فطر شهر همدان که همه ساله در مصلا برگزار می‌شد، امسال و به منظور پیشگیری از اجتماع بیش از حد مردم در یک مکان، علاوه بر محدوده فضای باز مسجد جامع، در مساجد محلات و اماکن متبرکه سطح شهر نیز اقامه شد.

 

 

سرمایه معنوی ماه مبارک رمضان را در طی سال حفظ کنیم

 

«هاشم سعیدی شکوه » نیز با بیان این مطلب که خوشا به حال کسانی که در این ماه تقوای الهی کسب کرده و آن را ارتقاء داده اند، افزود: ما ماه مبارک رمضان، ماه بندگی، طاعت و عبادت را پشت سر گذاشتیم و چگونه بدانیم که ماه مبارک رمضان مفیدی داشته ایم و برای خود توشه ای ذخیره کرده ایم.

 

مدیر موسسات قرآنی همدان افزود: اگر علاقه، اشتیاق و تعهد ما در ماه مبارک رمضان بیشتر شده پس قطعا دست ما در ماه مبارک رمضان خالی نبوده و نیست و از خداوند متعال باید بخواهیم که کمک کند تا سرمایه های معنوی که در این ماه مبارک به دست آورده ایم را در طول سال حفظ کنیم..

 

وی با اشاره به این که در باب فضائل عید فطر روایات متعددی وجود دارد، بیان کرد: روز عید سعید فطر روز جایزه دادن خداوند متعال به بندگان و روزه دارانی است که پس از یک ماه بندگی وارد عید فطر و ماه شوال می شوند.

 

ابراز کرد: امیرالمؤمنین علی (ع) نیز در توصیف عید فطر سوال می فرمایند؛  عید فطر روزی است که خداوند به نیکوکاران و به کسانی که در ماه مبارک رمضان جلوی شهوت و شکم خود را گرفته اند اجرا و پاداش می دهد، خداوند روزه داران را تکریم و تجلیل می کند...

 

 

 

گزارش: اشرفی طاهرپور

 

 

پایان پیام/89

منبع: شبستان

کلیدواژه: نماز عید فطر حضور با شکوه استان همدان نماز عید سعید فطر ماه مبارک رمضان خداوند متعال نماز عید فطر پس از یک ماه حضور پرشور روز عید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۹۲۸۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت‌اللّه العظمی نوری همدانی: اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است/ اسلام «زن‌» را بعنوان اینکه مانند مرد یک انسان کامل است و شایستگی خلیفه الهی بودن را دارد معرفی کرد

به گزارش جماران؛ متن پیام آیت‌اللّه العظمی نوری همدانی به همایش هویت عصری زنان در آینه قرآن و حدیث بدین شرح است:

 

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ

الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ الصَّلَاةُ وَ السَّلَامُ عَلَی سَیِّدِنا وَ نَبِیِّنَا أَبِی ‌الْقَاسِمِ المصطفی مُحَمَّد وَ عَلَی أهلِ بَیتِهِ الطَّیِّبِینَ الطَّاهِرِینَ سیَّما بَقیَّهَ اللَّهِ فِی الأرَضینَ.

با سلام و تحیت به آن مجمع محترم؛

موضوع «جایگاه و موقعیّت بانوان‌» از دیر باز مورد گفتمان اندیشمندان و صاحب نظران بوده و نویسندگان و نظریه پردازان در این زمینه دیدگاههای گوناگونی‌ارایه داده و هر یک از آنان برداشت و تحلیلی داشته و طبق جهان بینی خود آن را ابراز داشته‌اند. که این موضوع با مطالعه تاریخ اقوام و ملل روشنتر می‌شود.

در این میان مکتب حیات بخش اسلام‌ که کامل‌ترین ادیان است با توجه به نظر واقع بینانه به انسان و وظایف و تکالیف او، موقعیت بانوان را به نحو اصولی مورد تجزیه و تحلیل قرار داده و با عنایت به ساختار خلقت زنان به تبیین حقوق آنها پرداخته است که با نگرش دقیق و خالی از اغراض باید گفت‌: در هیچ‌مکتب و گرایشی اینگونه حریم و حقوق زنان مورد حمایت قرار نگرفته‌ و شأن و منزلت آنان مصونیت پیدا نکرده است‌.

مگر نه این است که پیش از ظهور اسلام با زنان در همه نقاط جهان به بدترین نوع ‌برخورد می‌شده و از کمترین حقوق اجتماعی محرومشان داشته بودند.

که در آن فضای مسموم حضرت رسول اکرم‌(صلی الله علیه و آله) رفعت مقام و شأن والای ‌بانوان‌ را با کمال صراحت اعلام و قوانینی بر اساس فطرت انسان مقرّر داشت‌.

و مگر نه این است که با استقبال از حضور زنان در عرصه‌های جهادی و آموزشی و پرورشی و اجتماعی سالهای نخستین ظهور اسلام به عصر طلایی تبدیل شد و بر تارک ‌جبین تاریخ اسلام درخشید.

انسانی در میان دو دیوار بلندِ تحجر و تمدّن‌ِ کاذب‌. محبوسی در اعماق دو زندان‌: زندان جاهلیّت و زندان بردگی مُدِرن‌. اسیر دو کمند: کمند اوهام و خرافات و کمند تهمت و افتراءآت‌. مقهور دو فرهنگ‌، فرهنگ جاهلی و فرهنگ کلمات فریبنده به نام آزادی ‌و بعنوان علم و تمدن و تساوی حقوق‌. بالاخره فریادگری بدون فریادرس‌! و مُجرمی بدون ارتکاب جرم‌، مظلومی به ‌ظلم مضاعف و محروم از حقوق زندگی صحیح‌!

در روزگاری که در تمام فرهنگهای اقوام و ملل جهان «زن‌» بعنوان یک‌ «موجود پست » و «طفیلی » و انسان درجه دوّم‌ مطرح بود و تلخی ‌و محرومیّت بر همه ابعاد و زندگی او چه سیاسی‌، چه فرهنگی و چه اقتصادی ‌سایه افکنده و مورد بدبینی‌ ها و آماج تهمت‌ها بود و از هیچ روزنه‌ای بر افق زندگی ‌او روشنایی نمی‌تابید، و همه درها بر روی او بسته بود، خورشید اسلام طلوع ‌کرد و افق زندگی او را از کَران تا کَران روشن نمود و ندای عطوفت‌آمیز پیغمبر رحمت‌، حضرت محمّد مصطفی(صلی الله علیه و آله) روح نشاط و امید در کالبد او دمید و راه ‌ترقی و تکامل را به روی او از همه جهت باز کرد.

حضرتش موقعیّت مهم «زن» در اجتماع بشری و جایگاه بلند او و شایستگی‌ ها و استعدادهای فراوانی را که دست آفرینش در وجود این‌موجود بدیع قرار داده است را گوشزد کرد و آیه‌هایی از قرآن مجید را در رابطه با معرفی مقام مهم زن و ارزش والای او برای مردم بیان نمود. «زن‌» را بعنوان اینکه مانند مرد یک انسان کامل است و شایسته همه‌کمالات و کرامت‌های انسانی است و شایستگی خلیفه الهی بودن را دارد معرفی کرد.

«مَنْ عَمِلَ صَالِحًا مِنْ ذَکَرٍ أَوْ أُنْثَى وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْیِیَنَّهُ حَیَاةً طَیِّبَةً وَلَنَجْزِیَنَّهُمْ أَجْرَهُمْ بِأَحْسَنِ مَا کَانُوا یَعْمَلُونَ»

«إِنَّ الْمُسْلِمِینَ وَالْمُسْلِمَاتِ وَالْمُؤْمِنِینَ وَالْمُؤْمِنَاتِ وَالْقَانِتِینَ وَالْقَانِتَاتِ وَالصَّادِقِینَ وَالصَّادِقَاتِ وَالصَّابِرِینَ وَالصَّابِرَاتِ وَالْخَاشِعِینَ وَالْخَاشِعَاتِ وَالْمُتَصَدِّقِینَ وَالْمُتَصَدِّقَاتِ وَالصَّائِمِینَ وَالصَّائِمَاتِ وَالْحَافِظِینَ فُرُوجَهُمْ وَالْحَافِظَاتِ وَالذَّاکِرِینَ اللَّهَ کَثِیرًا وَالذَّاکِرَاتِ أَعَدَّ اللَّهُ لَهُمْ مَغْفِرَةً وَأَجْرًا عَظِیمًا»

و این نمونه‌ای از آیات قرآن در عظمت زنان است و بر همین اساس همانطور که نمونه‌ای از مردان برای الگوسازی ذکر نمود، از زنان شایسته نیز به عنوان الگو معرفی می‌شود:

« ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا لِلَّذِینَ کَفَرُوا امْرَأَتَ نُوحٍ وَامْرَأَتَ لُوطٍ کَانَتَا تَحْتَ عَبْدَیْنِ مِنْ عِبَادِنَا صَالِحَیْنِ فَخَانَتَاهُمَا فَلَمْ یُغْنِیَا عَنْهُمَا مِنَ اللَّهِ شَیْئًا وَقِیلَ ادْخُلَا النَّارَ مَعَ الدَّاخِلِینَ وَضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا لِلَّذِینَ آمَنُوا امْرَأَتَ فِرْعَوْنَ إِذْ قَالَتْ رَبِّ ابْنِ لِی عِنْدَکَ بَیْتًا فِی الْجَنَّةِ وَنَجِّنِی مِنْ فِرْعَوْنَ وَعَمَلِهِ وَنَجِّنِی مِنَ الْقَوْمِ الظَّالِمِینَ وَمَرْیَمَ ابْنَتَ عِمْرَانَ الَّتِی أَحْصَنَتْ فَرْجَهَا فَنَفَخْنَا فِیهِ مِنْ رُوحِنَا وَصَدَّقَتْ بِکَلِمَاتِ رَبِّهَا وَکُتُبِهِ وَکَانَتْ مِنَ الْقَانِتِینَ»

و در روایات ما نیز احادیث مختلف و متواتر درباره حقوق و جایگاه بانوان ذکر شده‌است که توصیه می‌شود به کتب حدیثی ما مراجعه کرده و با در نظر گرفتن سند احادیث بعضی از مطالب جعلی که با قرآن کریم مطابقت ندارد را استثناء نمود.

امروز نیز دنیای کفر با متهم ساختن اسلام نسبت به حقوق زن آنچه را که خود در عمل انجام می‌دهد به دین مقدس ما نسبت می‌دهد در حالی که با این عمل می‌خواهد پرده سیاه بر حقایق و موقعیت زن در اسلام بپوشاند و عمل ننگین خود را نسبت به بانوان توجیه نماید، اما باید با صدای رسا و بلند اعلام کرد که این دین بزرگترین حامی حقوق زن می‌باشد.

در پایان از همه حاضرین، خصوصاً از برگزار کنندگان این جلسه محترم و بویژه نماینده معظم ولی فقیه آیت الله آقای نورمفیدی کمال سپاس و تشکر را دارم و توفیق همگان را از خداوند متعال خواستارم و متلمس دعای خیر می‌باشم.

والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته

 

قم مقدسه

حسین نوری همدانی

دیگر خبرها

  • ثبت حدود۷۰ هزار نفر شب‌اقامت در محل‌های اسکان شهرداری در نوروز ۱۴۰۳
  • حدود۷۰ هزار نفر شب‌اقامت در محل‌های اسکان شهرداری در نوروز ۱۴۰۳
  • فیلم| جست و جوی ۱۷ روزه برای یافتن «سبحان»
  • پیگیری نارضایتی شهروندان همدانی از خدمات راه آهن
  • جامعه‌ای برهنه نبوده‌ایم بلکه متنوع به لحاظ حجاب بوده‌ایم | طرفداران جمهوری اسلامی کلاه بر سرش گذاشتند | تمام جهان را در مقابل‌مان قرار داده‌ایم
  • نیاز به سرگرمی سالم برای مخاطب/ سعید ابوطالب «سناتور» را می‌سازد
  • واکنش محمد مهاجری به زندانی شدن یک وکیل دادگستری /یکسوی دعوا سعیدمرتضوی است و یکسو وکیلی شریف!
  • آیت‌اللّه نوری همدانی: اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است
  • آیت‌اللّه العظمی نوری همدانی: اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است/ اسلام «زن‌» را بعنوان اینکه مانند مرد یک انسان کامل است و شایستگی خلیفه الهی بودن را دارد معرفی کرد
  • یادواره ۵۸ شهید روحانی و طلبه در شاهرود