Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-07@09:17:18 GMT

شب عید فطر را چگونه بگذرانیم؟

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۱۴۶۱۷

اگر امشب به عنوان آخرین ساعت‌های ماه مبارک رمضان و فردا اول ماه شوال باشد، یکی از شب‌های ویژه‌ای محسوب می‌شود که فضیلت و ثواب احیای آن بر اساس برخی روایات کمتر از شب قدر نیست.

بسیاری از روزه داران و شب زنده داران ماه مبارک رمضان که برای شب های احیاء سنگ تمام می گذارند، با پشت سر گذاشتن شب بیست و سوم، اینگونه تلقی می کنند که تقدیر الهی آنان رقم خورده و تکلیفشان تا سال آینده مشخص شده است در حالی که برای آخرین شب ماه مبارک و شب اول ماه شوال سفارش های فراوانی برای احیا و مناجات با خدا شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیامبر اکرم (ص) ۱۰ شب آخر ماه مبارک رمضان را به عبادت و مناجات می پرداختند. 

البته باید این شب را برای کنار گذاشتن فطریه نیز درنظر گرفت. رهبر معظم انقلاب در این باره فرمود: از غروب شب عید فطر می‌تواند فطریه را بپردازد یا کنار بگذارد و بنابر احتیاط واجب، مکلّف باید فطریه را پیش از نماز عید بدهد، اما اگر نماز عید نمی‌خواند، می‌تواند دادن فطریه را تا ظهر تأخیر بیاندازد و در صورتی که دسترسی به فقیر دارد کنار گذاشتن فطریه، کافی نیست.

برای شب اول شوال یعنی شب عید فطر سفارش هایی شده تا مبادا از فضیلت های آن غافل بمانیم که ثواب احیای آن کمتر از شب قدر نیست. اولین عمل وارد شده غسل کردن هنگام غروب آفتاب در آخرین ساعت های ماه رمضان است و دومین عمل نیز شب‌زنده‌داری به نماز، دعا، استغفار و درخواست از خداست. 

سوم این که پس از نماز مغرب و عشا و همچنین در روز عید فطر بعد از نماز صبح و نماز عید این جملات را تکرار کنیم الله اکبر الله اکبر، لا اله الا الله و الله اکبر، الله اکبر و لله الحمد، الحمدلله علی ما هدانا و اله الشکر علی ما اولینا. یعنی خدا بزرگ‌تر از آن است که وصف شود، معبودی جز او نیست و خدا بزرگ‌تر از آن است که وصف شود. ستایش ویژه خداست بر آنچه ما را بدان هدایت کرد و او را سپاس بر آنچه به ما ارزانی داشت.

همچنین تاکید شده بعد از نماز مغرب، دست‌ها را رو به آسمان بلند کنیم و بگوییم: یا ذا المن و الطول، یا ذالجود، یا مصطفی محمد و ناصره، صل علی محمد و آل محمد و اغفرلی کل ذنب احصیته و هو عندک فی کتاب مبین. یعنی ای صاحب مهر و قدرت و توانایی، ای دارای جود، ای برگزیننده محمّد و ای یاور او، بر محمّد و خاندان محمّد درود فرست و بر من بیامرز هر گناهی که شماره نمودی‌اش و آن پیش تو در کتابی آشکار است.

سپس به سجده می رویم و صد مرتبه می گوییم اتوب الی الله و آنگاه از درگاه الهی حاجت هایمان را می خواهیم. 

پنجمین عمل وارد شده در این شب زیارت امام حسین (ع) است که زیارت مخصوص این شب در مفاتیح آمده است. 

ششمین سفارش نیز گفتن ۱۰ مرتبه ذکر یا دائم الفضل علی البریه، یا باسط الیدین بالعطیه، یا صاحب المواهب السنیه، صل علی محمد و آله خیر الوری سجیه است که جزو ذکرهای شب جمعه هم هست. 

اعمال و اذکار دیگری نیز برای این شب وارد شده که مشتاقان می توانند به مفاتیح الجنان مراجعه کنند. 

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: عید سعید فطر ، احکام فقهی ، ماه رمضان

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: عید سعید فطر احکام فقهی ماه رمضان ماه مبارک الله اکبر عید فطر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۱۴۶۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختتامیه نخستین جشنواره قلب شهر برگزار می‌شود

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، آیین اختتامیه نخستین جشنواره ملی فرهنگی هنری ستادهای برگزاری نماز جمعه سراسر کشور با عنوان قلب شهر و شعار معنویت، امید و نوآوری، یک‌شنبه 23 اردیبهشت از ساعت 15 الی 18 در مجتمع فرهنگی اموزشی آدینه تهران برگزار می‌شود.

جشنواره فرهنگی هنری ستادهای نماز جمعه در سراسر کشور با هدف شناسایی و معرفی نمونه‌ها و تجربه‌های موفق میزبانی و برگزاری مراسم نماز جمعه، انگیزه‌بخشی و تقدیر از خادمان موفق و پرتلاش، الگوسازی از طریق معرفی ترویج شاخص‌های میزبانی و کیفیت‌بخشی به مراسم نماز جمعه از آبان ماه 1402 فعالیت خود را آغاز کرد و پس از گذشت هفت ماه، مراسم اختتامیه این جشنواره روز یکشنبه 23 اردیبهشت 1403برگزار خواهد شد.
مخاطبان این جشنواره مسئولان ستادهای برگزاری نمازجمعه و گروه‌های هدف آن اعضای ستادها و خادمان افتخاری نماز جمعه، ائمه جمعه، عموم نمازگزاران جمعه، مدیران و کادر نمایندگی‌های استانی شورا هستند.

این جشنواره در دو محور: 1- ستادهای برگزیده استانی در فرایند ارزیابی سالانه، 2- ابتکارات و خلاقیت‌های ستادها، برگزار شد.

شایان ذکر است که این جشنواره ابتکارات خاصی داشته که در دو عنوان زیر قابل ذکر است.

ویژه‌ برنامه‌های ستادهای نمازجمعه در محور انس با امام عصر (عج) و ترویج فرهنگ انتظار (برگزاری مراسم دعای ندبه پیش از نمازجمعه و زیارت آل یاسین پس از نمازجمعه با ابتکارات ویژه، تولید میان ‌برنامه‌های اختصاصی با موضوع انس با امام عصر«عج» برای جایگاه نمازجمعه، تولید نشریه و محتوای مکتوب یا چندرسان های با موضوع انس با امام عصر«عج» و فرهنگ انتظار برای نمازگزاران) و ویژه برنامه‌های ستادهای نمازجمعه در محور جهاد تبیین (برپایی نمایشگاه‌های تبیینی، تشکیل حلقه‌های معرفتی و تبیینی پیش و پس از ادای نمازجمعه، تولید محتوا و محصولات تبیینی، برنامه‌ریزی برای معرفی دستاوردها و موفقیت‌های کشور) از ابتکارات این جشنواره بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اختتامیه نخستین جشنواره قلب شهر برگزار می‌شود
  • آیا بانوان می‌توانند امام جماعت شوند؟ + نظرات مراجع تقلید
  • بسیاری از آسیب‌های اجتماعی ناشی از بی‌توجهی به امر نماز است
  • مرحله استانی مسابقات قرآن عترت و نماز در چرام
  • امام صادق (ع) در پی کسب و حفظ قدرت با هر شرایطی نبود
  • ماجرای متن حاج صادق آهنگران در نماز جمعه و پیامی که امام خمینی (ره) به او داد؟
  • حکم نماز و استفاده از غذا در خانه کسی که خمس نمی‌دهد
  • آیا وضو یا تیمم با وجود آرایش و لاک ناخن صحیح است؟
  • ‌همه گرفتاری‌ها با نماز اول وقت برطرف می‌شود
  • اقامه نماز بر پیکر مطهر شهید «مرتضی غلامی» در گناوه